Гонтарєва пояснила, як зростання "мінімалки" вплине на ціни в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва пояснила, як зростання "мінімалки" вплине на ціни в Україні

Казна та Політика
3502
Як розповіла глава Нацбанку, необхідно разом з підвищенням мінімальної зарплати зробити ще деякі кроки.
Багато економічних показників повинні бути “відв’язані” від мінімальної зарплати при її підвищенні, оскільки це дозволить уникнути прискорення зростання інфляції в Україні. Про це заявила Валерія Гонтарєва, передає прес-служба Нацбанку України.
“Головне, щоб були прийняті не тільки нові мінімальні зарплати. Зараз показник мінімальної зарплати йде з пакетом, по якому багато інших показників повинні бути відв’язані від мінімальної зарплати”, – сказала Гонтарєва в ефірі програми “Фінансовий тиждень”.
За словами глави центробанку, якщо провести відповідні зміни, то збільшення мінімальної зарплати “не призведе до якихось сильних інфляційних процесів в країні”. Таким чином, при “відв’язуванні” пакету показників від зростаючої до 3200 грн мінімальної зарплати, ціни на багато категорій товарів і послуг не будуть істотно порушені.
Як повідомлялося, 3 листопада Кабмін направив у Раду доопрацьований проект закону про державний бюджет України на 2017 рік. В ході доопрацювання документа з урахуванням пропозицій народних депутатів уряд збільшив його витрати і доходи на 15,13 млрд грн, або приблизно на 2%.
Також Кабмін заклав в доопрацьованому проекті держбюджету-2017 підвищення мінімальної зарплати з 1 січня до 3200 грн.
У свою чергу, заступник глави НБУ Олег Чурій розповів, що Національний банк України (НБУ) не сумнівається в зниженні інфляції в Україні до рівня цільових показників у 12% на поточний рік і 8% – на наступний рік.
“Якщо говорити про зниження інфляції, у нас є цільові показники – 12% в цьому році. Ми впевнені, що вийдемо на цей показник. У наступному році – 8%. І ми плануємо в середньостроковій перспективі, до 2019 року, вийти на 5%”, – сказав Чурій, відповідаючи на запитання про те, наскільки ймовірне зниження інфляції в Україні в перспективі 12-24 місяців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас