Samsung розгляне пропозицію про розділення компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung розгляне пропозицію про розділення компанії

Фондовий ринок
451
Керівництво Samsung Electronics розгляне пропозицію свого інвестора – американського хедж-фонду Elliott Management – про розділення компанії на дві. Про це повідомило в понеділок, 28 листопада, південнокорейське видання Seoul Economic Daily з посиланням на анонімне джерело, передає Reuters. Про те ж повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Пропозиція Elliot Management передбачає поділ Samsung Electronics на компанію, яка буде здійснювати операційну діяльність, і холдингову компанію.
Elliot Management, керівником якого є мільярдер Пол Елліот Сінгер, також запропонував Samsung Electronics ввести в раду директорів трьох незалежних директорів, виплатити акціонерам $26 млрд, а також провести розміщення акцій на американському фондовому ринку.
Ні Samsung, ні сім’я Лі поки не прокоментували цю інформацію.
Свою відповідь на пропозицію Elliot Samsung дасть за підсумками наради, запланованоъ на 29 листопада, уточнило джерело. Корейська біржа Korea Exchange, в свою чергу, попросила Samsung офіційно оголосити, чи було прийнято рішення про поділ, до 18:00 за місцевим часом у вівторок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас