"Укргідроенерго" підписало з "Турбоатомом" контракт на реконструкцію Канівської ГЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргідроенерго" підписало з "Турбоатомом" контракт на реконструкцію Канівської ГЕС

Фондовий ринок
420
ПАТ “Укргідроенерго” 21 листопада підписало з ПАТ “Турбоатом” контракт на реконструкцію Канівської ГЕС загальною вартістю 1 млрд 716,918 млн грн.
Згідно з повідомленням на сайті УГЕ, “Турбоатом” відібраний підрядником реконструкції Канівської ГЕС шляхом проведення міжнародних двоступеневих конкурсних торгів за погодженням з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках реалізації проекту “Реабілітація гідроелектростанцій”, розрахованого на 2011-2021 рр.
Контракт передбачає реконструкцію двох блоків Канівської ГЕС в складі семи турбін, семи генераторів, восьми допоміжних систем гідроагрегатів.
В УГЕ відзначають, що все обладнання, яке буде оновлюватися в рамках даного контракту, спроектовано і вироблено в Україні.
Канівська ГЕС, в складі введених в експлуатацію в 1972-75 роках 24-х гідроагрегатів сумарною встановленою потужністю 444 МВт (528 МВт після реконструкції), щорічно може виробляти близько 0,8 млрд кВт-год електроенергії.
“Укргідроенерго” експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 МВт. 100% акцій АТ належить державі.
“Турбоатом” – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія постачань підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки. 75,2% акцій АТ належить державі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас