ЄБРР і Україна домовилися про співпрацю в трансформації "Ощадбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР і Україна домовилися про співпрацю в трансформації "Ощадбанку"

Фондовий ринок
789
Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку узгодили заходи щодо підтримки та реформування найбільшого українського державного банку “Ощадбанку” і підписали меморандум про взаєморозуміння.
Меморандум підписали міністр фінансів Олександр Данилюк, керівний директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж та голова правління “Ощадбанку” Андрій Пишний.
“Меморандум є частиною реформи державних банків, яка сприятиме прозорості державних банків, наблизить їх до роботи на конкурентній основі. В результаті реформи нам не потрібно буде витрачати гроші для капіталізації банків”, – сказав Данилюк.
У свою чергу Маліж подякував міністру фінансів і голову “Ощадбанку” за співпрацю. “ЄБРР це найбільший інвестор в Україні, ми працюємо в Україні майже 25 років, ми знаємо, як працювати в Україні”, – сказав він.
За словами Маліжа, підписаний меморандум не означає приватизації “Ощадбанку” або продажу його іноземним інвесторам, мова йде про модернізацію державного банку. “Наша мета – працювати над вдосконаленням корпоративного управління банку і позбутися політичного впливу на банк, покращити систему управління ризиками”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас