Європа отримає проблему з довірою, - Хан про ненадання Україні безвізового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа отримає проблему з довірою, - Хан про ненадання Україні безвізового режиму

Казна та Політика
2182
ЄС скасує візи для України, проте зробити це до кінця нинішнього року буде складно, заявив комісар ЄК. Комісар Хан знову пообіцяв Україні прогрес по безвізу. Ненадання Євросоюзом безвізового режиму для України спровокує кризу довіри до європейських інститутів, заявив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан.
 “Європа отримає проблему з довірою, якщо ми не виконаємо обіцянку і не надамо безвізовий режим”, – заявив Хан.
За його словами, в ЄС визнали, що Україна повністю виконала всі 144 умови лібералізації візового режиму, особливо оцінивши успіх електронного декларування. У той же час Хан вважає, що завдання з надання Україні безвізу вже до кінця поточного року, яке озвучив президент ЄК Жан-Клод Юнкер, є надмірно амбітним.
 “Я чув заяву Юнкера. Мета отримати безвізовий режим до кінця (року, – ред.) – амбіційна, якщо не сказати занадто амбіційна”, – сказав він, додавши, що головне в цьому питанні – наявність політичної волі.
Нагадаємо, перед зустріччу президента України Петра Порошенка з лідерами ЄС голова Європарламенту Мартін Шульц заявив, що Єврокомісія і Європейський парламент зробили все для скасування візового режиму між ЄС і Україною. Відповідні рішення були прийняті на засіданні постійних представників країн-учасниць і в спеціальних комітетах.
Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі 24 листопада з лідерами ЄС в Брюсселі заявив, що переговори між Європарламентом і Європейською радою щодо лібералізації візового режиму для України повинні завершитися до кінця 2016 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас