Економіка Індії опинилася на межі краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Індії опинилася на межі краху

Світ
3376
В Індії перед банками вишикувалися довгі черги з людей, які хочуть обміняти старі гроші на нові. Уряд країни прийняв рішення про виведення з обігу великих купюр, що призвело до паніки серед населення.
За інформацією видання, рішення влади Індії про припинення обігу банкнот в 500 і 1 тис. рупій виявилося несподіванкою для жителів країни і туристів. Експерти сумніваються в доцільності рішення, тому що тіньовий ринок в Індії настільки великий, що грошова реформа завдала удару по жителях з невисокими доходами і підвела багато сімей до злиднів.
Населення країни опинилося на межі виживання, тому що звикло працювати з готівкою і зовсім не знає, як тепер в найкоротші терміни перебудуватися на електронну комерцію.
Експерти Bloomberg НЕ виключають, що третя за величиною економіка Азії опинилася на межі краху після несподіваного рішення про виведення з обігу готівки великих купюр. У жителів країни є близько двох місяців, щоб обміняти купюри в 500 і 1 тис. Рупій на банкноти нового зразка.
В Індії до такого повороту подій ніяк не були готові банківські організації, банкомати та населення. Фінансові організації перевантажені через наплив відвідувачів. При цьому ліміт на зняття був спочатку встановлений на рівні 10 тис. рупій на людину на тиждень, на обмін – 4 тис. рупій.
Зараз ліміт збільшений до 24 тис. і 4,5 тис. рупій відповідно, але хвиля народного гніву не зменшується, адже багато банкоматів просто не працюють, тому що вони поки не пристосовані до видачі нових купюр. Населення просто в паніці продовжує скуповувати все: багаті – дорогі годинники і золото, а бідні витрачають готівку на товари, щоб хоч якось позбутися заощаджень.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас