Український екзоскелет може виграти престижний конкурс Кремнієвої долини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український екзоскелет може виграти престижний конкурс Кремнієвої долини

Технології&Авто
642
Українська розробка екзоскелета для людей з порушеннями рухової функції бере участь у престижному міжнародному конкурсі.
Як повідомляє видання, це прототип роботизованого екзоскелета, який дає можливість людям з особливими потребами повноцінно пересуватися без сторонньої допомоги.
Завдяки пристрою можна також збирати дані про реабілітацію, що важливо для роботи медиків, йдеться в повідомленні.
Екзоскелетом можна почати користуватися буквально за п’ять хвилин. Програма підлаштовується під потреби людини і допомагає їй пересуватися. Управляється екзоскелет за допомогою нейрошлема або нейробраслетів. При цьому ціна UniExo буде значно нижчою схожих розробок конкурентів, пише видання.
“Вартість виробництва однієї частини екзоскелета – в діапазоні від 4 тис.дол. до 15 тис дол., включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори”, – пише співзасновник Creative Quarter Ілля Кенігштейн.
За його словами, в світі подібних рішень – це недорого. А завдяки 3D принтингу можна домогтися зменшення вартості виробництва.
“Silicon Valley Robotics запропонує членство і допомогу для всіх учасників, надаючи інформацію інвесторам в Кремнієвій долині, доступ до мережі подій і хостинг в New Robot Launchpad Accelerator Space”, – розповів автор проекту Антон Головаченко.
Крім того, за підсумками конкурсу назвуть також “найбільш перспективні нагороди для стартапів” від кластерів робототехніки і підприємницьких організацій з країн Близького Сходу, Північної Африки, Австралії і Нової Зеландії”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас