"Укравтодор" побудує дорогу до кордону з Угорщиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" побудує дорогу до кордону з Угорщиною

Казна та Політика
489
“Укравтодор” має намір побудувати нову дорогу, яка з’єднає трасу М-06 Київ-Чоп з угорською М-3 Будапешт–Ньїредьгаза.
Відповідне рішення ухвалено після спільного з угорською стороною огляду інфраструктури на українсько-угорському кордоні.
“Це допоможе поєднати дві дороги першої категорії, значно покращить транспортне сполучення між Україною і Європою, оскільки на сьогодні на українсько-угорському кордоні пропускати вантажний транспорт до Угорщини та інших країн ЄС здатний тільки міжнародний пункт “Тиса – Чоп – Захонь”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, розглядають два варіанти можливого транспортного сполучення. Перший – реконструкція та розширення вже існуючого пропускного пункту “Лужанка”, траса на підході до якого пролягає через щільно забудовані вулиці Берегово і нині працює виключно для легкового транспорту, другий – будівництво нового КПП біля населеного пункту Дийда.
“Наразі на території Угорщини спорудження автомагістралі М-3 майже наблизилася до кордону з Україною. Для подальшого продовження робіт угорська сторона погоджує терміни, щоб синхронізувати будівництво підходів до перетину на спільному кордоні”, – відзначають в “Укравтодорі”.
Окремо тривають переговори про будівництво нового пропускного пункту “Надьогодош – Велика Паладь”, який може суттєво спростити перетин кордону для легкового та вантажного транспорту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас