У Білорусі хочуть збільшити президентський термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі хочуть збільшити президентський термін

Світ
521
Ліберально-демократична партія Білорусі виступила за проведення референдуму щодо зміни виборчої системи і збільшення терміну президентських повноважень до 7 років.
“Прийнято рішення ініціювати проведення у 2018 році одночасно з виборами депутатів у місцеві Ради депутатів Республіки Білорусь республіканського референдуму щодо зміни Конституції”, – заявили в партії.
ЛДП запропонувала винести на референдум три питання: перехід на вибори депутатів всіх рівнів за пропорційно-мажоритарною системою, збільшення терміну повноважень депутатів обох палат парламенту та місцевих рад з 4 до 5 років, збільшення терміну повноважень президента з 5 до 7 років.
Ці зміни, вважають ліберал-демократи, дозволять “зміцнити політичну систему Республіки Білорусь, призведуть до подальшої демократизації та розвитку громадянського суспільства та зміцнення влади в країні”.
Востаннє конституція Білорусі змінювалася у 2004 році. Тоді за підсумками референдуму з головного документа країни прибрали обмеження у два терміни для президента.
Нинішній президент Білорусі Олександр Лукашенко обіймає свою посаду з липня 1994 року.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас