Стало відомо, коли розпочнуть приватизацію 6 обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли розпочнуть приватизацію 6 обленерго

Фондовий ринок
438
Процес приватизації шести останніх контрольних пакетів акцій обласних енергопостачальних компаній, які залишаються у власності держави, почнеться в січні 2017 року після набрання чинності закону про Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), і прийняття нею положення про RAB-регулювання, прогнозує глава Фонду держмайна України Ігор Білоус.
“Думаю, вже в січні готові розглянути початок приватизації обленерго”, – сказав він в ефірі радіо “Ера” в середу.
За його словами, підготовка до приватизації п’яти обленерго завершена, а у випадку “Черкасиобленерго” залишилося затвердити на засіданні Кабміну вже схвалене на засіданні урядового комітету рішення про об’єднання двох пакетів у власності держави – 46% і 25% – в один.
І.Білоус зазначив, що до цих конкурсів велику увагу проявляють західні інвестори.
“Очікуємо досить хороших надходжень – сотні мільйонів доларів. Це буде бюджетоформуюча приватизація”, – сказав глава ФДМ.
Як повідомлялося, Фонд неодноразово переносив терміни приватизації обленерго. В середині жовтня цього року відомство повідомило, що розраховує в грудні провести конкурси з продажу 70% “Хмельницькобленерго”, 70% “Миколаївобленерго”, 65% “Харківобленерго” і 51% “Тернопільобленерго”, в січні – 60% “Запоріжжяобленерго” і в лютому – 71% “Черкасиобленерго”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас