Саміт Україна-ЄС стартує завтра в Брюсселі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт Україна-ЄС стартує завтра в Брюсселі

Казна та Політика
357
Саміт Україна-Європейський союз (ЄС) завтра, 24 листопада, стартує у Брюсселі. Україну на саміті представлятиме президент Петро Порошенко, з боку ЄС президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.
Порошенко, Туск і Юнкер в ході саміту Україна-ЄС обговорять широкий спектр питань, включаючи пріоритети політичних і економічних реформ в рамках імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
Відповідно до порядку денного саміту, сторони також обговорять співпрацю у сфері спільної зовнішньої політики, юстиції, свобод та безпеки, включаючи лібералізацію візового режиму. Обговорюватимуть питання, пов’язані з торгівлею, секторальною співпрацею, включаючи енергетику і транспорт.
Окремо на саміт Україна-ЄС винесено питання розвитку ситуації в Україні, зокрема, на окупованих територіях Донбасу. Порошенко і лідери ЄС обговорять виконання мінських угод, низку гуманітарних питань та анексію Криму Росією. Темою для обговорення також буде ситуація в ЄС, питання зовнішньої політики і дії Росії в Молдові та Придністров’ї.
Порядок денний саміту Україна-ЄС Порошенко обговорив під час телефонної розмови з главою Єврокомісії Юнкером.
Нагадаємо, що проведення саміту неодноразово переносилося. Спочатку саміт був запланований на 19 травня, потім перенесено на вересень. Остаточна дата була узгоджена на початку жовтня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас