Хто в Європі з глав центробанків найбільше заробляє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в Європі з глав центробанків найбільше заробляє

Фондовий ринок
1308
Глава Європейського центрального банку Маріо Драгі, можливо, і є першим серед рівних у раді управляючих ЄЦБ, однак рівень його доходу невеликий.
Щорічний дохід глав центробанків Бельгії, Італії та Німеччини перевищив щорічний заробіток глави ЄЦБ, що становить 386 тис. євро.
Доходи глави центробанку Бельгії Яна Сметса склали близько 480 тис. євро, що майже в шість разів більше доходу глави центробанку Литви Вітаса Василіаускаса.
Обсяг економіки Бельгії ледь досягне однієї восьмої від розміру економіки сусідньої Німеччині, однак рівень заробітку Сметса на 10% перевищує заробіток глави Бундесбанку Йенса Вайдмана.
Глава центробанку Кіпру, однієї з найменших країн регіону, отримує більше глави центробанку Іспанії, четвертої за величиною економіки Європи.
Люксембург, одна з найбагатших країн у валютному блоці за показником ВВП на душу населення, розташований порівняно низько в цьому списку: Гастон Рейнех в 2015 р. заробив 181 тис. євро.
За межами зони євро історія не менш цікава. Якщо глава Банку Англії Марк Карні отримує 480 тис. фунтів ($599 тис.) нарівні з належними йому житловими пільгами, то його колега глава ФРС Джанет Йеллен торік заробила $199,7 тис. А доходи Томаса Джордана, глави Національного банку Швейцарії, склали 876,5 тис. франків ($867 тис.).
Та зарплати глав центробанків надто малі порівняно з доходами від бізнесу виконавчих директорів великих банків. Головний виконавчий директор Deutsche Bank AG Джон Крайан, який відмовився від свого бонусу в 2015 р., в минулому році заробив 1,9 млн євро, його колега з BNP Paribas SA Жан-Лоран Боннафе – близько 3,5 млн євро.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас