Суд у Гаазі визнав серйозність доказів України щодо агресії РФ, - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у Гаазі визнав серйозність доказів України щодо агресії РФ, - Луценко

Казна та Політика
1176
Міжнародний кримінальний суд також високо оцінив розслідування злочинів режиму Януковича. Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі визнав серйозність доказів України у справі агресії з боку Російської Федерації.
Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
За його словами, докази української сторони далі пройдуть процедури Міжнародного кримінального суду та офісу прокурора, які можуть тривати дуже довго. “Вчора в офісі прокурора МКС ми розглядали докази того, як під час подій в Іловайську РФ ввела регулярні сили Збройних сил РФ в тил військам, порушила домовленості про зеленому коридорі, відступі наших військовослужбовців, які перебували в меншості. Маскували свою техніку під українську.
Позасудові страти, тортури, викрадення людей, розстріли на місці – все це підпадає під ознаку військових злочинів і злочинів проти людяності”, – розповів Луценко.
Крім того, генпрокурор зазначив, що суд в Гаазі високо оцінив надану ГПУ інформацію про розслідування злочинів режиму екс-президента України Віктора Януковича.
“Вчора на зустрічі з прокурором МКС я почув високу оцінку наданої інформації, вона сказала про серйозний прогрес у розгляді цієї справи, але ми і далі домовляємося надавати більше інформації як самостійно, так і тієї, яку запитують колеги з МКС”, – повідомив Луценко. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко назвав коло осіб, дії яких пропонується розглянути суду в Гаазі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас