В середу страйкуватимуть пілоти Lufthansa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В середу страйкуватимуть пілоти Lufthansa

Фондовий ринок
339
Страйк з вимогою підвищити зарплату пілотам розпочнеться опівночі за київським часом і триватиме добу, повідомляється в заяві профспілки.
“Тривалі відмови менеджменту в рамках розумного збільшити зарплату пілотам неприйнятні і призвели до зриву переговорів”, — йдеться в заяві.
Пілоти авіакомпанії зазначають, що їхні зарплати протягом п’яти років були заморожені і вимагають збільшити їх на 3,6% за кожен рік заморозки, тобто в сумі більш ніж на 20%.
Коментуючи рішення профспілок про страйк, в компанії висловили здивування. Як зазначили в Lufthansa, льотчикам вже було зроблено пропозицію про збільшення зарплати на 2,5%.
Страйк торкнеться рейсів як на близькі, так і на далекі відстані. Крім пілотів в акції протесту візьме участь наземний персонал Eurowings.
Як очікується, через страйки будуть скасовані сотні рейсів.
Це буде 14-й страйк пілотів компанії з квітня 2014 року. Пілоти продовжують вимагати збільшення зарплати, яку не збільшують ось вже п’ять років.
За підрахунками, кожен страйк пілотів обходиться компанії в кілька десятків мільйонів євро на день. У 2015 році Lufthansa відзвітувала про рекордний прибуток.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас