Apple працює над технологією доповненої реальності для камери iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple працює над технологією доповненої реальності для камери iPhone

Технології&Авто
250
Apple – єдина з найбільших технологічних корпорацій, у якої немає продуктів, пов’язаних з віртуальною або доповненою реальністю. Але, схоже, компанія з Купертіно просто довше за інших готується до виходу на цей ринок. Apple працює над інтеграцією технології доповненої реальності в ПЗ камери iPhone. Компанія хоче, щоб камера була здатна розпізнавати об’єкти реального світу, а також дізнаватися обличчя людей і маніпулювати ними.
Для першої функції корпорації доведеться створити або ліцензувати базу даних 3D-об’єктів. Що стосується облич, то Apple вже інтегрувала можливість їх розпізнавання в додаток камери в найбільш свіжої версії iOS. Корпорація в минулому році також купила стартап FaceShift, який розробляє аналогічну технологію.
За останні кілька років Apple купила кілька стартапів в сферідоповненої й віртуальної реальності, включаючи Metaio (лютий 2014 року) і Flyby Media (січень 2016 року). Співробітники обох проектів працюють в групі розробки оновлення для камери, стверджує джерело видання.
Після того, як функції доповненої реальності будуть доступні в iPhone, Apple випустить технологію, що стоїть за ними, в формі SDK для розробників додатків. Те саме компанія раніше зробила з датчиком відбитків пальців TouchID.
Google, головний конкурент Apple на ринку мобільних технологій, на початку жовтня вже представив свою платформу віртуальної реальності Daydream і смартфони Pixel і шолом Daydream View, що підтримують її.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас