Apple розглядає можливість складання iPhone в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розглядає можливість складання iPhone в США

Фондовий ринок
949
Ключовий виробник техніки для Apple Hon Hai Precision Industry, також відомий як Foxconn, вивчає можливість перенести виробництво у США, пише Nikkei, посилаючись на джерела в компанії.
«У червні Apple попросила двох своїх головних складальників Foxconn і Pegatron подумати про перенесення виробництва в США, — розповіло джерело Nikkei. — У результаті Foxconn вирішила розглянути прохання Apple, а Pegatron відхилила пропозицію, пославшись на високі витрати подібних змін».
Зацікавленість Foxconn в Apple легко пояснити: це найбільший клієнт китайської компанії. Складання iPhone, iPad, Macbook та іншої техніки Appple становить 50% всіх замовлень виробника техніки. Але не всі в правлінні компанії налаштовані оптимістично. Голова ради директорів Го Таймін вважає, що подібні зміни збільшать вартість виробництва в два рази.
Дональд Трамп раніше кілька разів згадував у своїх промовах Apple, коли говорив про повернення виробництв технологічних компаній на батьківщину. «Ми збираємося змусити Apple збирати їхні чортові комп’ютери і техніку в нашій країні, а не в якихось чужих», — заявив він на лекції в Університеті Ліберті у Вірджинії ще в січні. Також йшли розмови про те, щоб обкласти китайські товари великими митами.
У будь-якому випадку зараз сценарій повного переведення виробництва Apple в США здається нереальним. Сам Тім Кук зазначав, що в країні немає достатніх потужностей і підготовлених кадрів. Для порівняння, чисельність робітників на заводах Foxconn порівнянна з населенням Детройта. Також варто врахувати, що практично всі важливі деталі техніки Apple виробляються або в Китаї, або в Японії.
Трамп вже встиг налякати добру половину американців. Сайт імміграційної служби Канади впав у день виборів під натиском громадян США, які цікавилися умовами переїзду в цю країну, а Каліфорнія з Кремнієвою долиною і зовсім заявили про бажання відокремитися. Втім, ідея повернути доходи великих компаній у США привабила середньостатистичного американця, який забезпечив підтримку новому президенту. Чекаємо, хто буде наступним після Apple.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас