Аеропорт «Ужгород» можуть запустити наступного року, - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт «Ужгород» можуть запустити наступного року, - Омелян

Фондовий ринок
683
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив в Ужгороді, що місцевий аеропорт може запрацювати вже найближчої весни, коли вирішать технічне питання з обслуговуванням польотів, — повідомляє прес-служба міністерства.
«Безумовно, аеропорт треба запускати. Ми готові якомога швидше надати необхідну сертифікацію для цього аеропорту. Зараз вирішуємо питання з „Украерорухом“ щодо обслуговування польотів і, думаю, є непогані шанси, щоб навесні він уже міг запрацювати. Принаймні, з боку міністерства буде повна підтримка», — повідомив Омелян.
Робота ужгородського аеропорту була припинена в червні, коли «Мотор Січ» припинила рейси Київ-Ужгород. Хоча, на думку представників Закарпатської ОДА, аеропорт «Ужгород» за технічними параметрами безнадійно застарів.
При цьому авіакомпанія МАУ має намір почати регулярні рейси в аеропорт «Ужгород», в тому числі літаками типу Боїнг-737 і Ембрайер-190, починаючи з весняно-літньої навігації 2017 року. Але для цього, за словами представників компанії, необхідно відремонтувати злітно-посадкову смугу та її світлове обладнання. Крім того, в аеропорту немає деяких важливих складових частин для обслуговування пасажирів, багажу і літаків.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас