НБУ дозволив ще одному банку самоліквідуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив ще одному банку самоліквідуватися

Фондовий ринок
1869
Правління Національного банку України 18 листопада 2016 року надало згоду на ліквідацію ПАТ “Фінексбанк” за ініціативою власників та відкликання ліцензій банку.
Рішення про ліквідацію ПАТ “Фінексбанк” прийнято на загальних зборах акціонерів банку від 22.09.2016 року. Причина такого рішення – складне становище на ринку фінансових і банківських послуг та невизначеність щодо можливих напрямків і джерел подальшої капіталізації банку.
Нагадаємо, що при самоліквідації банк самостійно погашає всі зобов’язання перед клієнтами. В такому випадку не виникає жодного навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
На 17 листопада 2016 року у ВАТ “Фінексбанк” був достатній рівень ліквідності для розрахунків з клієнтами. Обсяг високоліквідних коштів (готівка, цінні папери, що емітовані Національним банком України, та кошти на кореспондентському рахунку в НБУ) становив 21 млн. грн. Загальний обсяг зобов’язань ВАТ “Фінексбанк” – 6,5 млн. грн., з них перед юридичними особами – 3,5 млн. грн., фізичними особами – 0,9 млн. грн.
Таким чином, у банку достатньо ліквідних коштів для виконання своїх зобов’язань перед кредиторами та вкладниками у повному обсязі без зовнішніх залучень.
В червні цього року Національний банк України вперше прийняв рішення про надання згоди на ліквідацію за ініціативою власників двох банків – ВАТ “Фінанс Банк” та ВАТ “Інвестиційно-Трастовий Банк”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас