Apple запропонувала полагодити дефектні iPhone за $149 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запропонувала полагодити дефектні iPhone за $149

Технології&Авто
1302
Apple визнала наявність дефекту в моделях iPhone 6 Plus і після місяців безперервних скарг споживачів запропонувала клієнтам варіант ремонту сенсорного екрану за зниженою ціною – $149, пише Financial Times.
Проблему iPhone 6 Plus (і деяких варіантів iPhone 6) з легкої руки експертів компанії iFixit, що займається ремонтом електронних пристроїв і консультуванням, обізвали «сенсорною хворобою». Вона полягає в тому, що сенсорний дисплей не завжди реагує на натискання, а у верхній частині екрану може з’являтися миготлива чорна або сіра смужка.
З середини серпня повідомлення про цей дефект надходили все активніше, споживачі в США вже подали кілька позовів проти Apple.
«Неможливо точно сказати, скільки телефонів страждають від того, що ми називаємо «сенсорною хворобою», але кожен ремонтник, з яким ми говорили, стверджував, що проблема зустрічається з неймовірною частотою», – написали експерти iFixit в блозі компанії.
За даними видання AppleInsider, не менше 11% звернень в сервісні центри Apple пов’язані саме з цією проблемою.
Найбільше користувачів дратував той факт, що Apple довгий час відмовлялася визнати, що, схоже, в основі проблеми лежить дефект виробництва.
У повідомленні компанії стверджується, що причиною є неодноразове падіння смартфона на тверду поверхню, тому Apple відмовляється ремонтувати iPhone 6 Plus безкоштовно і стягує фіксовану плату за усунення подібних несправностей. Пропозиція дійсна протягом п’яти років з моменту купівлі пристрою. Однак якщо користувач вже відремонтував свій телефон більше ніж за $149, Apple готова відшкодувати різницю. Раніше в офіційних сервісних центрах Apple вартість такого ремонту доходила до $329.
Два роки тому, коли iPhone 6 і iPhone 6 Plus тільки надійшли в продаж, деякі користувачі скаржилися на згинання цих моделей в кишенях. Проблема широко обговорювалася по всьому світу і отримала власне прізвисько – «bendgate» за аналогією з політичним скандалом Уотергейт. Apple заперечувала наявність такої проблеми, але для наступного покоління – iPhone 6S – використала більш надійний алюмінієвий сплав.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас