Американским інвесторам розповіли про поліпшення бізнес-клімату в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американским інвесторам розповіли про поліпшення бізнес-клімату в Україні

Казна та Політика
244
Заступник міністра юстиції України Павло Мороз презентував представникам Американської корпорації приватних іноземних інвестицій ключові реформи Мін’юсту, спрямовані на поліпшення бізнес-клімату в Україні.
Про це йшлося під час їхньої зустрічі, повідомляє прес-служба Мін’юсту.
“Міністерство юстиції здійснило дві безумовно успішні реформи. Перша – це передача функцій реєстрації бізнесу і нерухомості нотаріусам, акредитованим суб’єктам і органам місцевого самоврядування. Таким чином, ми подолали корупцію і монополію в зазначеній сфері та підвищили якість надання адміністративних послуг. Друга – це посилення захисту прав власності. Нагадаю, що з початку року функціонує Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, покликана скасовувати незаконні реєстраційні дії в адміністративному порядку. Даний інститут дозволяє уникнути судової тяганини і оперативно і без втрат повернути майно законному власнику. Також відзначу, що в Україні вступив в силу Антирейдерський закон, головне завдання якого – унеможливити застосування існуючих рейдерських схем”, – розповів Мороз.
За його словами, завдяки реформі Мін’юсту кількість реєстраторів зросла в п’ять разів, що створило умови для здорової конкуренції. Наступна важлива зміна – кошти за проведення державної реєстрації, які раніше надходили в Київ, відтепер залишаються в місцевих бюджетах і дозволяють громадам витрачати їх на задоволення власних соціальних потреб.
“Переконаний, реформи Міністерства юстиції і постійна комунікація з потенційними капіталовкладників сприятимуть поліпшенню інвестиційної привабливості нашої держави”, – резюмував заступник міністра.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас