Місія МВФ завершує візит в Україну, але роботи ще багато - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ завершує візит в Україну, але роботи ще багато - НБУ

Казна та Політика
587
Візит місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україну добігає кінця, і переговори Фонду з Національним банком України (НБУ) були плідними. Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“Місія закінчує свою роботу. У нас був дуже плідний і насичений тиждень, тому що в меморандумі більшість відведена завданням, які стоять перед Нацбанком – і з точки зору монетарної політики, і з точки зору забезпечення фінансової стабільності, і банківської системи в тому числі”, – заявила Рожкова.
Вона уточнила, що Нацбанк виконує вимоги меморандуму – в частині здійснення діагностики, ідентифікації пов’язаних осіб і вжиття заходів щодо зниження обсягів кредитування пов’язаних осіб.
“Ще одна велика частина в меморандумі була відведена прийняттю законопроектів. На жаль, тут ми не такі успішні, тому що прийняття законопроектів від нас безпосередньо не залежить. Вчора був прийнятий законопроект про захист прав споживачів – і ми його дуже вітаємо. … Багато законів не були прийняті. Не визначена ще доля кредитного реєстру, який в майбутньому повинен консолідувати інформацію по всім боржникам по всіх банках для визначення ризиків.
Це допоможе банкам у визначенні потенційної можливості кредитувати. Тому роботи ще багато”, – підкреслила Рожкова.
Нагадаємо, Україна відновила співпрацю з МВФ у вересні поточного року після більш ніж річної перерви.
Рада директорів МВФ 14 вересня повідомила про завершення другого перегляду програми співпраці з Україною і прийняла рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Два попередні транші Україна отримала в 2015 році. Таким чином, загальний обсяг вже виділеного фінансування склав 7,62 млрд доларів.
До кінця року Україна очікує ще одного перегляду програми реформ і виділення до грудня четвертого кредитного траншу обсягом 1,3 млрд доларів. У разі, якщо таке рішення буде прийнято, воно стане першим подібним рішенням в історії відносин України з фондом. Раніше всі програми співпраці завершувалися на отриманні нашою країною 2-3 траншів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас