Жителі Нью-Йорка хочуть автоматизації і одночасно бояться її — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Нью-Йорка хочуть автоматизації і одночасно бояться її

Світ
745
Згідно з результатами опитування, проведеного консалтинговою компанією Lipincott, 81% респондентів позитивно ставляться до автоматизації, але в той же час 73% поки що не готові довіряти машинам.
«Це яскраво демонструє, що люди навіть не усвідомлюють, чого вони дійсно хочуть, – розповів виданню CNN Money Джон Маршалл, керівник відділу стратегії та інновацій в компанії Lipincott. – Якби ви сказали кому-небудь десять років тому, що він буде викладати в загальний доступ фотографії своєї маленької дитини, або зупинятися в квартирі незнайомця замість номера в готелі, або довіряти управління фінансами роботу, то ця людина сказала би, що ви божевільний» .
Розвиток технологій, за словами Маршалла, часто спантеличує людей: з одного боку, вони не завжди хочуть їхнього поширення, особливо в галузі збору даних, але з іншого, дуже швидко вчаться отримувати від них користь.
У зв’язку з цим дослідник згадав експеримент, проведений в Нью-Йорку в 2014 році, в ході якого учасникам пропонували печиво за надання свого відбитку пальця, і сотні людей з легкістю погоджувалися на це – приблизно так само персональні дані обмінюються на можливість використовувати Facebook або Twitter.
До цього опитування громадської думки на тему ставлення до беспилотників також провела оціночна компанія в сфері автотранспорту Kelley Blue Book. Згідно з результатами опитування, більше половини американців нічого не знають про безпілотні автомобілі і ніколи про них не чули.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас