OTP Group збільшила фінрезультат за три квартали на 67% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OTP Group збільшила фінрезультат за три квартали на 67%

Фондовий ринок
395
За результатами роботи OTP Group за три квартали 2016 року міжнародна фінансова група зафіксувала скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 172,9 млрд форинтів, значно поліпшивши результат аналогічного періоду роком раніше (103,6 млрд форинтів), переважно за рахунок поліпшення фінансових показників українського та російського дочірніх банків, – повідомила прес-служба групи.
Як наголошується в повідомленні, домінуючі позиції у внеску в загальний результат OTP Group зберігає угорський материнський банк і дочірній банк в Болгарії. Скоригований прибуток після оподаткування OTP Bank Plc. за підсумками третього кварталу досяг 98,4 млрд форинтів, демонструючи 3% поліпшення результату в річному обчисленні.
«Все більш істотним стає внесок російського і українського дочірніх банків, і за підсумками трьох кварталів сукупно становить 10,7 млрд форинтів. Чистий прибуток інших дочірніх компаній Центрально- і Східноєвропейського регіону за звітний період склав 59,8 млрд форинтів. Від’ємний фінансовий результат у розмірі 1,4 млрд форинтів зафіксував лише російський онлайн-банк Touch Bank», – підкреслюють в OTP Group.
За даними групи, її загальний кредитний портфель, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, за підсумками третього кварталу виріс на 1% в квартальному обчисленні. Приріст кредитного портфеля МСБ і великого корпоративного портфеля з початку року склав 11% і 9% відповідно. У той час як роздрібний кредитний портфель продемонстрував незначне скорочення споживчого кредитування на 0,4% і іпотечного кредитування на 3% з початку року.
«Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, за результатами третього кварталу збільшився на 3% в квартальному і на 4% в річному обчисленні. Найбільш значні результати приросту депозитного портфеля в квартальному обчисленні продемонстрували материнський банк в Угорщині, а також український дочірній банк – 4% і 3% відповідно», – сказано в релізі.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас