Людину, близьку до Ахметова, вибрали держсекретарем Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Людину, близьку до Ахметова, вибрали держсекретарем Міненерго

Казна та Політика
586
Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Максима Немчинова державним секретарем Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії 15 листопада.
Немчинов є комерційним директором ТОВ ВКФ “Алмакс”.
Також конкурсна комісія обрала резервним кандидатом Юлію Підкоморну, яка протягом року має право бути призначеною держсекретарем, якщо Немчинов не пройде спеціальну перевірку, відмовиться від посади або станеться форс-мажор.
Як раніше повідомляла “ЕП”, в 2011-2014 Немчинов керував відділом з питань реформування вугільної галузі в Департаменті реструктуризації вугільної промисловості Міненергетики. Цей департамент очолював Олександр Вівчаренко, якого “УП” назвала людиною Рината Ахметова. Зокрема, “регіонал” Вівчаренко, який свого часу керував шахтами “Павлоградвугілля” і “Ровенькиантрацит” (входять у групу Ахметова ДТЕК).
Підкоморна – начальник Управління забезпечення комунікацій та організаційної роботи Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Постійно виникає в контексті Остапа Семерака і Віри Ульянченко.
Влітку 2007 року стала начальником відділу забезпечення діяльності керівництва Київської ОДА, в той час Семерак до листопада 2007 року був заступником голови Київської ОДА Віри Ульянченко. У 2014 році Семерак взяв її заступником керівника Служби Міністра Кабміну (обидва звільнилися звідти в грудні 2014 року).
На початку 2015 року Підкоморна кілька місяців була помічником нардепа Семерака, після чого в травні очолила управління в Міненергетики. Підкоморна – член правління Благодійного фонду “Велика родина” Віри Ульянченко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас