З початку року рейдери знищили 2 тис. підприємств - Віталій Скоцик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року рейдери знищили 2 тис. підприємств - Віталій Скоцик

Кримінал
714
Ситуація з рейдерством нагадує 1990-ті. Різниця в тому, що тоді захоплювали промислові підприємства, а нині – фермерські господарства. Про це під час прес-конференції розповів голова Аграрної партії Віталій Скоцик.
“Ті ж групи, що колись займалися рейдерством по промисловим об ‘ єктам, нині чинять такі ж дії щодо аграріїв. З початку року знищили майже 2 тисячі фермерських підприємств. 45 тисяч людей втратили робочі місця. Стрілянина відбувалася практично на полях. Таке враження, що чекали збору врожаю”, – говорить Віталій Скоцик.
Рейдерські захоплення аграрних підприємств підштовхують фермерів до створення загонів самооборони. Такі вже є на Кіровоградщині. До загону “Кіровоградські ковбої” входить до 300 фермерів.
“У господарство “Асоціація Південна” приїхало півсотні людей в балаклавах. Роззброїли охоронців, розбили відеокамери. Під’їхали машини. Протягом чотирьох днів вивезли врожаю на 50 мільйонів гривень”, – розповів співголова Бобринецького загону самооборони або по-народному “Кіровоградські ковбої”, фермер Юрій Крутько.
“На початку року ми прогнозували, що рейдерських атак можна чекати восени. Особливо – через необдумані заяви про зняття мораторію на продаж землі з 1 січня 2017-го. Корпоративні права сільськогосподарських підприємств на гектар землі сьогодні коштують 300-500 доларів, а в сусідній Польщі – 12-15 тисяч доларів. Фермерів намагаються змусити різними шляхами передати корпоративні права на підприємство або витіснити з їхньої землі”, – додав Віталій Скоцик.
За словами голови Аграрної партії, найгірша ситуація з рейдерством – у Кіровоградській, Волинській, Дніпропетровській, Хмельницькій областях. На Хмельниччині за один місяць зафіксовані атаки на 200 фермерських господарств.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас