ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з оборотом понад 50 млн гривень в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з оборотом понад 50 млн гривень в Києві

Кримінал
323
Державна фіскальна служба ліквідувала центр мінімізації митних платежів з оборотом понад 50 млн гривень в Києві.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фіскальної служби.
Згідно з повідомленням, зазначений центр надавав підприємствам реального сектора економіки столиці послуги мінімізації митних платежів при імпорті товарів за заниженими цінами, використовуючи підконтрольних суб’єктів підприємницької діяльності (в тому числі підприємства-нерезиденти).
В ході розслідування правоохоронці встановили особи організатора, бухгалтера, співорганізатора-кур’єра і митного брокера, які, використовуючи реквізити та розрахункові рахунки підконтрольних підприємств, протягом 2015-2016 років ввозили з Туреччини, країн ЄС та Китаю товари за цінами, нижчими за ринкові.
При цьому ввезення товарів оформлялося шляхом укладення непрямих контрактів з нерезидентами, один з яких зареєстрований в Панамі, інший – в Польщі.
Надалі через підконтрольні підприємства проводилася фіктивна реалізація імпортованих товарно-матеріальних цінностей і забезпечувалося надходження безготівкових коштів на рахунки для придбання валюти і проведення зовнішньоекономічних операцій.
Загальний обсяг імпортних операцій за 2015-2016 роки склав більше ніж 50 млн гривень.
За результатами обшуків в офісних приміщеннях, були вилучені 24,8 тис. доларів і 27,9 тис. гривень готівки, 5 системних блоків, 4 ноутбуки, 4 телефони, 2 печатки суб’єктів підприємницької діяльності нерезидентів, флеш-накопичувачі і бухгалтерська документація.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас