Рожкова лобіювала скасування санкцій для "Банку Москви", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова лобіювала скасування санкцій для "Банку Москви", - ЗМІ

Казна та Політика
1687
Заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова лобіювала скасування санкцій РНБО для “БМ Банку”, дочірньої структури російського “Банку Москви”, і покривала передавання в МВФ недостовірних даних про ситуацію в українській банківській системі.
Про це свідчать аудіозаписи телефонних розмов Рожкової.
“Із переговорів Рожкової зрозуміло, що вона знає про операції перетворення безготівкових у “Фідобанку”, лобіює скасування санкцій для “БМ Банку” (належить російському держбанку ВТБ, заступник голови якого Соловйов був партнером Гонтаревої в ICU), намагається заощадити виплату за відсотками за стабілізаційний кредит Platinum Bank, санкціонує підготовку фальсифікованої інформації для МВФ і вручну керує “незалежною” асоціацією банків України”, – пише видання.
Зокрема, в одному із записів “права рука Гонтаревої” по телефону дає вказівку зв’язатися із власником “Фідобанку” Олександром Адаричем з приводу переведення в готівку грошей.
Інший запис демонструє розмову Рожкової з радником глави правління Platinum Bank Дмитром Зінковим, на якій вони обурюються рішенням НБУ, що зобов’язує фінустанову платити відсотки за стабілізаційним кредитом.
“Обговорюють, як за допомогою махінацій завищити оцінку заставного майна акціонерів Platinum Bank, яке нададуть як заставу під стабілізаційний кредит НБУ”, – зазначає видання.
На одному аудіозаписі заступник Гонтаревої дзвонить керівникові департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігорю Березі з вимогою прискорити вирішення питання про зняття санкцій з “БМ Банку”, який належить російському державному банку ВТБ.
Раніше vlasti.net опублікували першу частину записів телефонних розмов Катерини Рожкової з керівництвом Platinum Bank. Заступник голови НБУ визнала автентичність записів, закликавши правоохоронців з’ясувати, хто прослуховує її телефон.
На думку експертів, Рожкова зберігає посаду завдяки заступництву глави Нацбанку Валерії Гонтаревої, яка знає про всі операції своєї підопічної. В одній із розшифровок розмов Рожкової з власниками Platinum Bank йдеться про необхідність передавання якоїсь подяки не лише самій Рожковій, але й Гонтаревій.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас