Прокуратура вилучила $100 тис. у працівника волинського ДАБК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вилучила $100 тис. у працівника волинського ДАБК

Кримінал
906
У посадової особи Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області, яку підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, під час обшуку з банківської комірки вчора вилучено близько 100 тис. доларів США та 10 тис. євро, — повідомляє прес-служба ГПУ. На Волині раніше викрили злочинну схему вимагання коштів із забудовників.
Так, чиновник ДАБК за попередньою змовою з юристом і фахівцем-проектантом, які є працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, налагодили корупційний механізм з систематичним вимаганням неправомірної вигоди від осіб, зацікавлених в отриманні дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.
Волинськими правоохоронцями задокументовано факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, значних сум грошових коштів, від 1000 до 2500 доларів США, за здійснення реєстрації та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.
В ході обшуку у чиновника було вилучено понад 30 тис доларів США. Триває досудове розслідування. Підозрюваний відсторонений від займаної посади. Прокуратура також має намір домагатися взяття його під варту.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас