МЗС працює над підготовкою зустрічі Порошенка з Трампом, - Клімкін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС працює над підготовкою зустрічі Порошенка з Трампом, - Клімкін

Казна та Політика
516
Міністерство закордонних справ (МЗС) України працює над підготовкою зустрічі президента України Петра Порошенка з Дональдом Трампом, який переміг на президентських виборах у США. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Щодо того, з чим ми будемо стикатися, працюючи зі Сполученими Штатами, – у нас завжди була чітка підтримка обох ключових партій, і ми працюватимемо над тим, щоб підтримка була у нас і надалі”, – розповів Клімкін.
За словами глави МЗС, Україна буде робити акцент на встановленні дієвих зв’язків з командою Трампа, разом з тим, контакти з демократами також будуть підтримуватися. “Звісно, акцент буде на встановленні дієвих зв’язків з командою Трампа, але це ж не означає, що всі зв’язки з демократами або якісь зусилля будуть припинені. Нам потрібна саме ефективна двопартійна підтримка. І над цим будемо працювати далі”, – заявив він.
Також Клімкін повідомив про роботу відомства з організації зустрічі двох президентів. “Зараз будемо розмовляти з командою Трампа про це, коли буде безпосередньо зустріч, будемо працювати, чи може ця зустріч відбутися до формального вступу на посаду чи після, які будуть пріоритети у Трампа, спочатку внутрішня політика, одночасно буде паралельно і внутрішньополітичний, і зовнішньополітичний порядок денний. Як одна з ідей, по-моєму, про це вже говорили, ми розглядаємо можливість того, щоби президент брав участь у головуванні України в Раді Безпеки ООН, що відбудеться у лютому. Чи буде там вашингтонська частина, будемо дивитися”, – повідомив він.
Крім того, Клімкін додав, що зустріч Порошенка з Трампом залежить від графіка обох президентів. “Це все пов’язано також і з графіками, і з часовими рамками, але, втім, і над відповідним спілкуванням, і над особистою зустріччю будемо працювати”, – зазначив він. Клімкін також додав, що робота ведеться над зустріччю не тільки на президентському рівні, але і на міжвідомчому.
“Це стосується і президентського рівня, і інших рівнів, як тільки ми побачимо зовнішньополітичну команду, це займе, звісно, певний час, але саме в ці дні обговорення дуже жваво триває, ми зможемо вже напівформально, а потім і формально спілкуватися з метою формальних та часових рамок, і змістовною частиною зустрічі”, – повідомив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас