МВС України планує створити аналог американського реєстру Carfax — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС України планує створити аналог американського реєстру Carfax

Казна та Політика
824
Міністерство внутрішніх справ повідомило, що на даний момент інформація про автомобілі та їхніх власників є однією з найбільш затребуваних в Україні. Зокрема, кількість запитів до Єдиного державного реєстру вже перевищила позначку в 500 тисяч звернень.
Однак зупинятися на цьому в МВС не збираються, у планах відомства створення ще більш докладного реєстру, який міститиме максимально повну інформацію про кожен автомобіль в Україні, включаючи кількість власників, ДТП, ремонти, використання в якості таксі і т. д.
Доступ до єдиного державного реєстру МВС тепер мають не тільки посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Інформація про автомобілі стала доступна також адвокатам і нотаріусам, які можуть отримати доступ при укладенні договору з адміністратором сервісного центру МВС, що раніше було неможливим.
Зазначимо, що безкоштовні витяги з реєстру МВС можна отримати як у письмовому, так і в електронному вигляді, скориставшись сайтом Головного сервісного центру МВС або порталом державних послуг iGov.
На даний момент Єдиний державний реєстр МВС дозволяє отримати дані про транспортний засіб, які часто необхідні при складанні процесуальних документів про накладення на нього арешту, оголошення у розшук, визнання речовим доказом або знаряддям злочину.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас