Tesla купує розробника систем з виробництва батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla купує розробника систем з виробництва батарей

Фондовий ринок
896
Виробник електромобілів Tesla Motors домовився про купівлю німецької компанії Grohmann Engineering GmbH, що займається розробкою автоматизованих систем для виробництва батарей і паливних елементів. Фахівці Grohmann, як очікується, допоможуть Tesla в реалізації планів щодо збільшення випуску продукції до 2018 року в шість разів.
Tesla планує збільшити випуск транспортних засобів до 500 тис. одиниць в 2018 р. У нинішньому році каліфорнійська компанія, як очікується, поставить на ринок близько 80 тис. електромобілів. Її основне виробництво знаходиться в Фрімонті (штат Каліфорнія).
«На сьогоднішній день ми збільшили обсяг виробництва на нашому заводі в Фрімонті на 400% протягом чотирьох років, і ми сподіваємося, що це придбання дозволить прискорити темпи зростання», – зазначено в блозі Tesla.
Генеральний директор Tesla Ілон Маск (Elon Musk) планує почати в кінці наступного року продажі доступного електромобіля Model 3 за ціною $35 000 без урахування урядових дотацій. Збірка Model 3 буде вироблятися на заводі в Фрімонті, що випускає зараз седан Model S з ціною від $66 000 і позашляховик Model X.
Німецька компанія, очолювана гендиректором і засновником Клаусом Громанном (Klaus Grohmann), буде перетворена на підрозділ Tesla Grohmann Automation зі створенням 1000 нових робочих місць. Tesla планує завершити придбання Grohmann Engineering на початку 2017 року. Фінансові умови угоди не розголошуються.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас