Ринок VR-пристроїв зросте в 3,5 разу завдяки дешевим гаджетам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок VR-пристроїв зросте в 3,5 разу завдяки дешевим гаджетам

Технології&Авто
351
У найближчі п’ять років світовий ринок пристроїв, що забезпечують занурення у віртуальну реальність (VR) при підключенні до смартфонів, виросте в 3,5 разу. Цьому підйому посприяють недорогі гаджети, які, щоправда, приносять виробникам маленьку виручку.
Про це йдеться в дослідженні Juniper Research.
Аналітики очікують, що в 2016 році поставки VR-гарнітур для смартфонів в глобальному масштабі складуть 16,8 млн штук, а до 2021-го відвантаження цього обладнання піднімуться до 60 млн одиниць.
За словами дослідників, мільйони споживачів вже використовують VR-шоломи та окуляри, такі як Google Cardboard і Samsung Gear VR, однак розробникам софта з підтримкою віртуальної реальності потрібно створювати більш складні і цікаві програми, щоб зацікавити споживачів.
«З огляду на відносну дешевизну таких пристроїв, багато користувачів, швидше за все, захочуть подивитися їх у дії, але низька якість безкоштовного контенту може відштовхнути їх», – вважає аналітик Juniper Research Джеймс Моар (James Moar).
Крім привабливого контенту, попит на VR-пристрої будуть стимулювати недорогі апарати, для роботи яких не потрібен потужний комп’ютер, а вистачить звичайного смартфона. Однак частка дешевих гаджетів у виручці на світовому ринку VR-апаратури буде вимірюватися лише 7%, тому випускати такі продукти виробникам не дуже вже й вигідно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас