Рожкова просить силовиків з'ясувати, хто її прослуховує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова просить силовиків з'ясувати, хто її прослуховує

Кримінал
650
Заступник глави НБУ Катерина Рожкова підтвердила достовірність її телефонних розмов з менеджментом і акціонерами Платіум Банку, які були опубліковані в Інтернеті.
“Разом з тим хочу звернутися до правоохоронних органів з проханням перевірити, хто і на яких підставах прослуховує мої телефонні розмови і потім розголошує їх. Адже подібні провокації можуть негативно вплинути на стан того чи іншого банку, а в кінцевому підсумку і банківської системи в цілому” , – заявила Катерина Рожкова.
Заступник голови НБУ готова обговорити з правоохоронцями зміст своїх телефонних переговорів.
“Я готова розповісти слідчим Національного антикорупційного бюро України або інших правоохоронних органів про кожну розмову, яка у мене відбувалася з акціонерами та менеджментом банків”, – пообіцяла Катерина Рожкова.
За її словами, вона знаходиться в постійному діалозі з акціонерами та менеджментом всіх ста банків – від найбільшого (ПриватБанк) до найменшого («Гефест»), особливо в період діагностики і оздоровлення банківської системи.
З початку 2014 року 82 банки визнано неплатоспроможними, і вони пішли з ринку. Частина банків перебуває в статусі «проблемних». “З ними у мене взагалі відбувається щоденний діалог і моніторинг їхньої діяльності”, – заявила пані Рожкова. З 2014 року регулятору разом з акціонерами фінустанов вдалося вивести з «проблемності» 10 банків.
“З акціонерами і менеджментом цих банків особисто я провела десятки зустрічей, сотні телефонних розмов, зв’язку по Skype і листувань в електронній пошті. Ці переговори не були марними – зараз ці банки продовжують працювати на ринку в нормальному режимі”, – сказала вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас