І нашим, і вашим: в ЄС відповіли на звинувачення України щодо газової угоди з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

І нашим, і вашим: в ЄС відповіли на звинувачення України щодо газової угоди з "Газпромом"

Казна та Політика
2286
Німеччина зацікавлена в збереженні безпечного транзиту газу через територію України і в пошуку альтернативних Росії постачальників блакитного палива. Однак поставки “Газпрому” і далі будуть вкрай важливі для країни.
Про це заявив державний міністр у справах Європейського Союзу Міністерства закордонних справ Німеччини Майкл Рот.
“Росія буде продовжувати відігравати важливу роль як постачальник газу. Як очікується, Німеччина в середньостроковій перспективі потребуватиме російського газу. Тим не менш, ми враховуємо політичні проблеми наших партнерів в Європі, ставимося до цього питання серйозно. Тому довгострокова безпека транзиту газу через Україну і розширення співпраці з іншими країнами-постачальниками для нас є важливими пріоритетами”, – сказав він.
Рот також нагадав, що понад 95% нафти і понад 90% газу, що використовується в Німеччині, мають іноземне походження. Виходячи з цього, ключем до надійного енергозабезпечення країни є диверсифікація постачальників і маршрутів постачання енергоносіїв.
У МЗС України заявили, що рішення Єврокомісії про розширення доступу Росії до газопроводу OPAL без узгодження питання з Україною є порушенням Угоди про асоціацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас