Україна експортувала в Азію агропродукції на $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна експортувала в Азію агропродукції на $5 млрд

Казна та Політика
480
Країни Азії займають значну позицію у регіональній структурі експорту української аграрної продукції — більше 45%, майже $5 млрд.
Про це повідомив колишній міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.
“Сьогодні наша країна продовжує посідати провідне місце серед світових лідерів-постачальників сільськогосподарської продукції. І головне — ми впевнено продовжуємо завойовувати ринки, які донедавна вважалися важкодоступними для нас”, — зазначив Олексій Павленко.
На його думку, не потрібно забувати про важливу роль країн Азії, як потенційних інвесторів в аграрний сектор. У країнах регіону є як великі державні, так і приватні інвестиційні компанії, які зацікавлені у створенні спільних підприємств у галузі сільського господарства.
“Більше року тому я зазначав, що диверсифікація ринків збуту є ключем до стабільності і розвитку вітчизняного АПК. Тоді, в кінці 2015 р. до початку 2016 р. географічна диверсифікація аграрного експорту, переорієнтація на нові ринки, модернізація виробництва продукції — була не просто вимушеною необхідністю, а єдиною можливою умовою розвитку сільського господарства”, — підкреслив Олексій Павленко.
За його словами, завдяки відкриттю нових ринків, країни Сходу витіснили Російську Федерацію з ТОП-10 імпортерів української продукції.
Нагадаємо, що Олексій Павленко прогнозує, що Україна до 2020 р. збільшить виробництво зерна до 100 млн т, що в 1,7 разів більше 2015 р. (60,2 млн т).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас