Екс-главу банку «Михайлівський» залишили під вартою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-главу банку «Михайлівський» залишили під вартою

Фондовий ринок
528
Постанова суду першої інстанції про продовження терміну утримання під вартою з визначенням розміру застави щодо екс-голови правління ВАТ «Банк Михайлівський» Ігоря Дорошенка залишено без змін, повідомляє прес-служба Апеляційного суду міста Києва.
«8 листопада 2016 року Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду м.Києва розглянула апеляційні скарги, подані в інтересах підозрюваного І.Дорошенка на постанову слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 8 жовтня 2016 року, якою… продовжено термін утримання під вартою до 6 грудня 2016 року з одночасним визначенням застави в розмірі 137 млн 800 тис грн. підозрюваному І.Дорошенку», ─ йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці суду в Facebook у середу.
За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду м.Києва постановила залишити без змін постанову слідчого судді Шевченківського райсуду і залишити подані стороною захисту І.Дорошенко апеляційні скарги без задоволення.
Як повідомлялося, 19 травня 2016 року голова правління банку «Михайлівський» Ігор Дорошенко покинув свою посаду. В.о. з 20 травня призначено його заступника Дениса Панфілова.
Вже 23 травня Національний банк України 23 травня відніс ПАТ «Банк Михайлівський» у категорію неплатоспроможних і звинуватив його в здійснених 20 травня махінаціях, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Нацбанк нагадав, що банк «Михайлівський було визнано проблемним 23 грудня 2015 року у зв’язку з ризиковою діяльністю, після чого НБУ вів роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.
Згідно з повідомленням регулятора, 20 травня 2016 року І.Дорошенко повідомив, що залишив посаду, і в цей же день банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система «операційний день банку», що унеможливило доступ куратора до операційних даних.
13 серпня суд заарештував І.Дорошенка на два місяці і призначив заставу в 137,8 млн грн. Раніше прокуратура Києва повідомила йому про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. І.Дорошенку інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) Кримінального кодексу України.
5 вересня Апеляційний суд Києва підтримав позицію столичної прокуратури і залишив підозрюваного під вартою. 10 жовтня Шевченківський райсуд за клопотанням прокуратури столиці продовжив термін утримання під вартою І.Дорошенка із заставою в 137,8 млн грн.
22 вересня Національна поліція в м.Києві повідомила, що оголосила в розшук Д.Панфілова.
Банк «Михайлівський» зареєстровано 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк «Михайлівський» за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) займав 71-е місце в групі українських недержавних банків зі 109 діючих у країні.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас