У Раді виступили проти поширення дії е-декларування на всіх громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді виступили проти поширення дії е-декларування на всіх громадян

Казна та Політика
1046
Група народних депутатів – Геннадій Ткачук, Ірина Суслова, Олександр Жолобецький і Олександр Лівик – виступили проти поширення дії е-декларування на членів антикорупційних громадських організацій і всіх громадян.
Про це у себе в Facebook написав нардеп Геннадій Ткачук.
 “Ми, народні депутати України, об’єдналися, щоб протистояти спробам дискредитувати систему електронного декларування статків чиновників, шляхом розширення її дії на всіх громадян України”, – заявив Ткачук.
За словами нардепа, в парламент вже поданий законопроект №5318, який пропонує поширити дію е-декларування на членів громадських організацій, які ведуть боротьбу з корупцією, і виконавців замовлених ними робіт.
“Вважаємо, що така ініціатива не тільки спотворює сенс електронного декларування, а й не дозволяє правоохоронцям дати належну правову оцінку діям чиновників, які мають статки незрозумілого походження”, – підкреслив депутат. Він зазначив, що мета е-декларування – це системна боротьба з корупцією серед чиновників шляхом виявлення осіб, які отримують неправомірну вигоду. При цьому подача електронних декларацій – лише перший крок в досягненні цієї мети.
“Необхідні рішучі заходи з боку правоохоронців щодо виявлення корупціонерів та притягнення їх до відповідальності. Саме на це має бути спрямована увага влади і громадськості. Натомість законопроект №5318 відволікає нашу увагу і намагається спрямувати зусилля в інший бік”, – заявив Ткачук.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас