"Світ валиться на наших очах": Союзники США про перемогу Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Світ валиться на наших очах": Союзники США про перемогу Трампа

Світ
7376
Посол Франції в США говорить про “запаморочення”, а в Японії відчувають сильну невпевненість щодо майбутнього економіки.
Світові фінансові ринки впали, в той час як союзники США скликають позачергові засідання своїх фінансових і силових структур з метою оцінки впливу перемоги кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на президентських виборах в США.
Обрання Трампа 45-м президентом Сполучених Штатів приголомшило істеблішмент Вашингтона і породило ударні хвилі за кордоном, поки американські союзники і супротивники намагаються зрозуміти, як далекий від політики будівельний магнат нерухомості здобув переконливу перемогу.
Так, Південна Корея скликала засідання своєї Ради національної безпеки, в той час як провідні фінансові чиновники Японії оцінюють падіння на фондовому ринку Nikkei. Відзначається також падіння на ринках в Великобританії і Франції.
В Японії державна телекомпанія NHK повідомила, що, “Якщо Трамп стане президентом, Японія, поряд з іншими країнами, дуже непевна в тому, що буде відбуватися в економіці”.
Багато міжнародних спостерігачів в контексті перемоги Трампа згадали результати шоку від рішення Великобританії покинути Європейський Союз під час референдуму в червні – так званого “Brexit.”
“Після Brexit і цих виборів, все тепер можливо. Світ валиться на наших очах. Запаморочення”, – написав у своєму Twitter посол Франції в США Жерар Аро. Пізніше, як повідомляється, дипломат видалив цей твіт.
Колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт також пригадав Brexit в своєму мікроблозі в Twitter, написавши, що тепер ситауція “виглядає так, наче це буде рік подвійної катастрофи Заходу”.
Проте Трамп залучив підтримку з боку європейських лідерів з правим ухилом, в тому числі британського Найджела Фараджа, колишнього лідера Партії незалежності Великобританії, і французької Марін Ле Пен, яка адресувала Трампу вітальний твіт рано вранці в середу.
Батько Марін Ле Пен і засновник Національного фронту Жан-Марі Ле Пен також привітав Трампа з перемогою.
“Американський народ хоче, щоб Дональд Трамп був народним президентом. Сьогодні – Сполучені Штати, завтра – Франція. Браво!”, Написав Ле Пен.
Крайні праві лідери в Голландії, Бельгії, Росії, Чехії, Італії та Сербії також висловили підтримку Трампу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас