Мінінфраструктури розповіло, що потрібно для ввезення автомобіля з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури розповіло, що потрібно для ввезення автомобіля з США

Технології&Авто
2426
Ввезення автомобілів з США для подальшого використання їх на території України вимагатиме заміни фар і обов’язкової наявності протитуманних фар.
До такого рішення прийшли учасники засідання робочої групи щодо вирішення проблемних питань сертифікації колісних транспортних засобів, які походять або вироблені в США.
В ході засідання після тривалої дискусії було досягнуто консенсусу щодо спрощення процесу оцінки колісних транспортних засобів, які вироблені або походять з США.
“Згідно з альтернативними директивами Європейського Союзу, ми можемо не вимагати заміни лобового скла і ременів безпеки, однак заміна передніх освітлювальних приладів, повторювачів поворотів і наявність протитуманної фари повинні бути обов’язковими для автомобілів американського виробництва”, – повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.
Відзначається, що напрацьоване рішення буде передано уповноваженому органу – ДП Державтотрансндіпроект – для розробки проекту технічного висновку щодо застосування об’єктивних доказів відповідності ременів безпеки, безпеки скла та скломатеріалів транспортного засобу, що постачаються з країн, що не є договірними сторонами Женевської угоди 1958 року та державами-членами ЄС відповідно.
Проект технічного рішення, наданий Державтотрансндіпроектом, буде розглянутий і прийнятий членами спеціальної робочої групи вже на наступному засіданні робочої групи по удосконаленню процесу оцінки відповідності зазначених вище колісних транспортних засобів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас