На Южно-Українській АЕС встановлено обладнання для роботи з новим паливом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Южно-Українській АЕС встановлено обладнання для роботи з новим паливом

Технології&Авто
1018
На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС встановлено спеціальний перевантажувач для роботи з новими контейнерами, призначеними для перевезення свіжого ядерного палива виробництва компанії “Westinghouse”.
Про це повідомили у прес-службі станції.
“На вузлі свіжого ядерного палива енергоблоку №3 Южно-Української АЕС встановлено кантувач для роботи з новими контейнерами, призначеними для перевезення свіжого ядерного палива виробництва компанії “Westinghouse”. Він використовуватиметься для переведення тепловиділяючих збірок з горизонтального положення у вертикальне, з наступним їх встановленням у чохли для свіжого палива та завантаженням до активної зони реактора”, – розповіли у прес-службі.
Там також зазначили, що починаючи з 2005 року, Южно-Українська АЕС є пілотним майданчиком по реалізації проекту диверсифікації паливних поставок для атомних станцій України. Не дивно, що ця станція стала піонером і у використанні нових контейнерів TRAVELLER VVER. За їх допомогою тепловиділяючі збірки, виготовлені на заводі компанії “Westinghouse”, розташованому в шведському місті Вастерас, будуть доставлятися на южно-український майданчик.
“Після виготовлення паливну касету переміщують лише в горизонтальному стані. І тільки на вузлі свіжого палива вона переводиться у вертикальне положення та згодом встановлюється в спеціальні чохли, з яких у подальшому завантажується до активної зони реактора”, – розповідає начальник відділу ядерної безпеки Олексій Арванінов.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас