Гонтарева розповіла Стросс-Кану про болючі реформи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла Стросс-Кану про болючі реформи в Україні

Казна та Політика
695
Позиція Національного банку України (НБУ) про необхідність реформи фінансового сектора є принциповою.
Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева в ході зустрічі з екс-главою Міжнародного валютного фонду (МВФ), членом наглядової ради банку “Кредит-Дніпро” Домініком Стросс-Каном, передає прес-служба фінрегулятора.
“Позиція НБУ про необхідність реформи фінансового сектора є принциповою. Ми розуміємо, що далеко не всі її схвалюють і підтримують. Але саме в цьому полягає сенс реформ – вони, за визначенням, не бувають легкими і безболісними”, – сказала Гонтарева.
За її словами, завдяки очищенню банківського сектора відбулося підвищення його прозорості, знижується рівень кредитування пов’язаних осіб, збільшується капіталізація банків. Однак, як наголосила Гонтарева, реформи повинні бути всеосяжними, економіка без кардинальної модернізації інших напрямків не зможе ефективно функціонувати і розвиватися.
“Ми бачимо, як іноді важко нашому парламенту дається прийняття ряду доленосних і важливих фінансових законопроектів або як працюють суди, скасовуючи рішення центробанку про визнання банку неплатоспроможним”, – додала глава НБУ.
У свою чергу, Стросс-Кан назвав опір деяких українських політиків в боротьбі з корупцією “не на словах” причиною, з якої гальмується розвиток України.
“Українське громадянське суспільство, західні партнери, іноземний бізнес мають однакові очікування. Всі хочуть бачити реформи в країні, що Україна готова ставати відкритою економікою. Всі хочуть бути впевненими, що правоохоронні і судові органи приймають тільки одну сторону – сторону справедливості… Україні вкрай необхідні реформи в державному секторі і судовій системі”, – підкреслив Стросс-Кан.
Екс-голова МВФ висловив надію, що вища влада країни вживатиме адекватних заходів і приділить достатньо уваги питанням реформування судово-правової системи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас