Екс-заступник голови НБУ розповів, як Україні позбутися МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-заступник голови НБУ розповів, як Україні позбутися МВФ

Казна та Політика
1396
Співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україна повинна продовжувати тільки з вигодою для себе, і ця співпраця не повинна тривати до нескінченності, вважає колишній заступник голови НБУ, доктор економічних наук Олександр Савченко.
«З МВФ треба співпрацювати доти, доки у нас не з’являться справжні лідери – політичні, економічні, банківські. Як тільки з’являються більш-менш непересічні лідери в цих сферах, потреба в МВФ відпадає. Це вже ланцюг на руках і ногах того, хто хоче бігти швидше. Тому завдання – взяти якомога більше грошей і виростити своїх лідерів, політичних і економічних, і відмовитися від послуг Фонду. Але натомість ми повинні покласти на стіл свою раціональну потужну програму (економічного розвитку. – Ред.)», – Сказав Савченко на зустрічі з журналістами і експертним середовищем, організованій нардепом Сергієм Тарутою.
«Тоді, дійсно, – продовжив Савченко, – можна вийти на темпи економічного зростання понад 10%. МВФ же щасливий, для нього 4% – максимум, що можна зробити. Це краще, ніж «мінус» 10% або «мінус» 5%, але Україну це не задовольняє: для нас 4-5% – це як для США «мінус» 5%, тому що ми продовжуємо біднішати. Навіть з темпами в 3% відстаємо від усіх наших сусідів – Польщі, Туреччини і так далі».
Коментуючи ідею запрошення західних експертів на державні посади в Україні, екс-заступник голови НБУ підкреслив: «Всі ми прямо або опосередковано дійшли висновку, що наша політична і економічна система не працюють, і, можливо, зовнішнє управління (наприклад, в банківському секторі, економіці. – Ред.), на перший погляд – не дуже вже і погана (перспектива. – Ред.).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас