Brexit може опосередковано послабити економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brexit може опосередковано послабити економіку України

Світ
357
Вихід Великобританії зі складу Європейського Союзу (Brexit) може опосередковано послабити економіку України та інших країн з регіону операцій Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).
Про це повідомив головний економіст банку Сергій Гурієв.
“Непрямий вплив буде значно більшим за прямий… Він буде не катастрофічним, але значним і заслуговує на увагу”, – сказав він.
Як пояснив Гурієв, відповідні очікування обумовлені передбачуваним після Brexit зниженням добробуту Західної Європи, економіка якої сильно пов’язана з британською.
“Західна Європа дуже сильно пов’язана з Великобританією. Розрив цих зв’язків матиме значний вплив на такі країни, як Україна, які все більше інтегруються в Європу. Зокрема, і зниження якості життя в Західній Європі буде впливати на попит на український експорт, інвестиції в країну і грошові трансферти, маються на увазі не кошти ЄС новим членам союзу, а інші фінансові потоки”, – зазначив економіст.
Як повідомлялося, ЄБРР очікує зростання економіки України в поточному році на 1,5% і його незначного прискорення до 2% в наступному році.
При цьому банк відзначив як і раніше досить гостру для України проблему – кредити, що не повертаються, частка яких за рік зросла на 6 п. п. і на червень 2016 року сягнула 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас