Рада ухвалила закон про спрощення експорту послуг для розвитку IT-індустрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про спрощення експорту послуг для розвитку IT-індустрії

Казна та Політика
1281
Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає спрощення процедури укладання зовнішньоекономічних договорів, фінансової звітності під час експорту послуг, а також скасування валютного контролю щодо операцій з експорту послуг, що допоможе розвитку в Україні IT-індустрії і ринку фрілансерів (самозайнятих фахівців).
За ухвалення відповідного законопроекту №4496 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг)» за основу і в цілому проголосували 270 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, доповідаючи щодо законопроекту, повідомив, що даний законопроект знімає бар’єри для заведення в Україну валютної виручки експортерами послуг.
«По суті ми приводимо українське законодавство у відповідність з тими умовами, які сьогодні існують у світі… Я думаю, що сьогодні ми повинні ухвалити законопроект у цілому як закон, щоб сприяти українським ІТ-фахівцям, креативним індустріям, всім, хто надає інтелектуальні послуги, щоб ліквідувати штучний валютний контроль, який сьогодні не працює в цій галузі, а створює штучні регуляторні бар’єри», – сказав Галасюк.
Як зазначається в пояснювальній записці, законопроект пропонує скасування обов’язкового укладання зовнішньоекономічного договору в письмовій формі і дає можливість його укладення в електронній формі шляхом прийняття публічної оферти, обміну електронними повідомленнями або шляхом виставляння рахунку (інвойсу).
Крім того, законопроект забороняє банкам вимагати переклад документів з англійської на українську мову. Також, згідно із законопроектом, рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом, який має спростити процедури ведення бухгалтерського обліку і фінансової звітності. Згідно із запропонованими змінами, інвойс може бути підписаний за допомогою особистого або електронного підпису.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас