У США збільшилися інвестиції в золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США збільшилися інвестиції в золото

Банківські метали
571
Президентські перегони в США вийшли на фінішну пряму. Загострення пристрастей перекинулося на фінансовий ринок, де коїться справжнє валютне безумство. Інвестори позбавляються паперових активів і вкладаються в дорогоцінні метали.
Котирування золота ростуть вже шість торгових сесій поспіль і вже перевищили позначку $1300 за тройську унцію.
Тим часом фондові активи по всьому світу відчувають хвилю розпродажів. У США індекс широкого ринку S&P 500 обвалився вже до рівнів кінця червня, пробивши позначку 2100 пунктів. Експерти відзначають, що з технічної точки зору важливим рівнем підтримки виступає позначка 2080 пунктів, пробій якої неминуче прискорить падіння котирувань.
А в Азії, без урахування Японії, основні фондові індекси торгуються на мінімальних відмітках з початку вересня. В індексі MSCI Asia Pacific excluding Japan Index на кожні чотири зростаючі акції доводиться п’ять падаючих.
Паніка на ринках почалася, після того як ФБР оголосило про відновлення розслідування у відношенні листування Хілларі Клінтон. Це стало справжнім шоком, адже до виборів залишалося всього нічого.
Головним аутсайдером, звичайно, стала мексиканська валюта. Шанси на перемогу Дональда Трампа, за даними деяких прогнозів, зрівнялися з шансами Клінтон, і мексиканський песо тут же почав стрімко дешевшати до долара.
Нагадаємо, пару місяців тому Дональд Трамп зустрівся з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто, після чого виступив з програмною промовою з боротьби з нелегальною міграцією, а головною темою стала Мексика.
Ось що сказав Трамп: “Мексика більше не зможе зловживати нашою довірою. Не буде більше ніяких відкритих кордонів. Я – найбільший будівельник, і я побудую найбільшу стіну в історії, найбільшу. І знаєте, хто заплатить за це? Мексика”.
Ну, якщо до песо долар росте, то до основних валют він стрімко знижується. Індекс долара динамічно падає вже п’ять сесій поспіль.
Сильне падіння долара спостерігається проти євро і японської ієни. За ідеєю, зниження американської валюти має підтримувати апетит до ризику, ну або принаймні вартість сировинних активів, зокрема нафти, однак зараз такої кореляції немає. Тобто ринок знову вийшов за рамки якихось сталих тенденцій. Ми вже бачили одночасне зміцнення долара і зростання цін на нафту, а тепер спостерігається синхронне зниження.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас