ЗМІ викрили українську "оборонку" в закупівлі техніки у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ викрили українську "оборонку" в закупівлі техніки у Росії

Казна та Політика
2794
Державне підприємство “Укрінмаш”, яке входить у концерн “Укроборонпром”, закуповувало продукцію російських виробників через британських посередників.
Про це повідомляється у розслідуванні “Слідство.інфо”.
Українська фірма нібито купувала гусеничні стрічки для військової техніки та двигуни російського виробництва для бронетранспортерів БТР-70. Постачальником в угодах виступила британська фірма “Rion Assets Company LTD”.
Зазначається, що директором британського постачальника “Укрінмашу” виявилася громадянка сейшельських островів Селма Францис.
“Показовим є те, що банківський рахунок “Rion Assets Company LTD” відкритий у Латвії. Це є поширеною практикою, коли компанії, помічені в різного роду угодах та відмиванні коштів, користуються послугами латвійських банків”, – наголошується у сюжеті.
При цьому журналісти не знайшли у Києві реальних осіб, що стоять за “Rion Assets Limited LTD” при тому, що на переговорах з “Укрінмашем” британську фірму представляв житель столиці.
“В “Укрінмаш” довіреність представника британської компанії питань не викликала, як і не викликало питань те, що офіційною адресою для листування міжнародної компанії з Туманного Альбіону, в переговорах із “Енергоатомом”, була вказана київська квартира (Дарницький бульвар, 3А)”, – сказано в розслідуванні.
Автори розслідування встановили, що на закупівлю гусеничних стрічок українським підприємством було витрачено 121,2 тис. доларів за 20 одиниць, або 6060 доларів за штуку. На закупівлю двигунів для БТР було витрачено 160 тис. доларів за 20 одиниць – 8 тис. доларів за штуку.
“Разом з тим середня ціна за такі двигуни становить близько 2, максимум 3 тисяч доларів, а це майже у чотири рази дешевше того, що “Укрінмаш” купив у британської прокладки”, – наголошується у сюжеті.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас