До розкрадання коштів держбанків можуть бути причетні близькі до Порошенка компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До розкрадання коштів держбанків можуть бути причетні близькі до Порошенка компанії

Кримінал
3814
До розкрадання коштів державних банків можуть бути причетні компанії, близькі до президента Петра Порошенка.
Про це йдеться у розслідуванні, яке у вівторок опублікувала “Економічна правда”.
До редакції потрапили документи, які свідчать про те, що протягом 2012-2014 років з держбанків активно “вимивали” кошти за допомогою операцій з облігаціями внутрішньої державної позики.
При цьому, як свідчать факти наведені у розслідуванні, до виведення коштів причетні компанії, які наразі обслуговують представників нинішньої влади.
“Розслідування такої справи несе в собі колосальні репутаційні ризики для президента і для ICU. Значних втрат може зазнати і біржова група “Перспектива”, представників якої можуть зробити “крайніми”. Неприємна ця ситуація і для ОТП-банку, що засвітився в декількох епізодах” – йдеться у матеріалі.
Окрім цього, на кону також ділова репутація голови НБУ Валерія Гонтаревої, яка керувала компанією ICU в той час, коли з держбанків виводилися кошти за допомогою сумнівних угод, які мають ознаки маніпулювання цінами на ОВДП.
Так, деякі народні депутати припускають, що закон про “спецконфіскацію” розроблявся спеціально для того, щоб вивезти з під удару людей, які близькі до сьогоднішньої влади.
“З огляду на те, що співучасниками є ICU і багато людей в держбанках, які працюють і сьогодні, зараз будуть проштовхувати закон про спецконфіскацію. Щоб ніхто з цих людей не сів і “гроші Януковича” пішли в бюджет”- наводиться у матеріалі думка нардепа від БПП Павла Різаненка.
“Якщо ж забирати ці гроші згідно з чинним КПК, потрібно засудити не тільки Януковича або, скоріше, якихось його зіц-голів, але і співучасників, серед яких люди з ICU і ОТП, “Перспективи”, Ощад, Укрексімбанку та Укргазбанку. Більшість з них на посаді і в бізнесі”, – сказав він.
Загалом збитки, завдані оточенням Януковича держбанкам, оцінюються у більш ніж мільярд доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас