СБУ взяла під варту начальника управління банку "Стандарт", підозрюваного у виведенні коштів вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ взяла під варту начальника управління банку "Стандарт", підозрюваного у виведенні коштів вкладників

Кримінал
557
Служба безпеки взяла під варту начальника управління ліквідованого банку “Стандарт”, підозрюваного у виведенні 900 млн гривень коштів вкладників.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.
За матеріалами Служби безпеки, в Києві під варту взятий начальник одного з управлінь комерційного банку “Стандарт”, причетний до виведення з установи майже 1 млрд гривень.
Співробітники СБУ спільно з Фіскальною службою встановили, що чиновник протягом 2013-2015 років за вказівкою топ-менеджменту і власника банку вивів понад 900 млн гривень вкладників.
Операція здійснювалася через кредитування підконтрольних фіктивних комерційних структур.
Зараз банк знаходиться в стадії ліквідації, тому фінансові втрати вкладників, які виникли через протиправні дії зловмисників, повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
Колишньому начальнику управління банку “Стандарт” оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності інших фігурантів справи, причетних до розкрадання грошей банку.
З 20 лютого Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банк “Стандарт”.
Тимчасова адміністрація була введена терміном на 3 місяці з 20 лютого по 19 травня.
18 червня Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного банку “Стандарт”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас