Поліщук заявляє про продаж банку "Михайлівський" власнику Платинум Банку напередодні введення тимчасової адміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліщук заявляє про продаж банку "Михайлівський" власнику Платинум Банку напередодні введення тимчасової адміністрації

Фондовий ринок
2385
Бізнесмен Віктор Поліщук заявляє, що напередодні введення в банк “Михайлівський” тимчасової адміністрації він його продав власникові Платинум Банку Борису Кауфману.
Про це він повідомив в ефірі програми “Гроші” на телеканалі “1+1”.
Поліщук повідомив, що ще на початку березня цього року він досяг домовленості з Кауфманом про продаж банку “Михайлівський”.
“Ми прописали в меморандумі, що грошей, які я отримую від банку “Платинум”, мені вистачить для того, щоб погасити кредити в банку “Михайлівський”“, – говорить він.
За словами Поліщука, 19 травня він зі складу акціонерів банку “Михайлівський” вийшов.
“На ранок 19 числа (травня) цього року в складі акціонерів банку “Михайлівський” мене не було. Я банк “Михайлівський” продав пану Борису Кауфману – власникові банку “Платинум”“, – говорить Поліщук.
Він зазначив, що про продаж банку вони повідомили Національний банк, направивши туди всі необхідні листи.
Крім того, куратор НБУ, який працював у банку “Михайлівський”, повинен був побачити всі проведені операції.
Поліщук вважає, що про проведену операцію глава НБУ Валерія Гонтарева була повідомлена.
Як повідомлялося, в офіційному повідомленні НБУ від 23 травня про визнання банку Михайлівський неплатоспроможним констатувалося, що станом на 23 травня 100% акцій банку належить ТОВ “Екосіпан”, 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% – Ігорю Дорошенку і 3% – Віктору Єрасову.
23 травня на сайті банку “Михайлівський” було оприлюднено заяву, що 19 травня відбулися зміни в структурі власності ТОВ “Екосіпан”, якому належить 100% акцій банку.
Власник істотної участі Віктор Поліщук продав належну йому частку в статутному капіталі ТОВ “Екосіпан” в розмірі 92,5% на користь групи інвесторів – фізичних осіб.
Внаслідок такого придбання жоден з інвесторів не отримав істотної участі в банку “Михайлівський”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас