ФГВФО заявляє про появу нової схеми виведення активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО заявляє про появу нової схеми виведення активів

Кредит&Депозит
1032
ФГВФО заявляє про появу нової схеми виведення активів за допомогою реєстру прав власності на нерухомість.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
Суть схеми полягає в тому, що на основі фіктивних документів змінюється тип раніше переданого в заставу майна з “рухомого” на “нерухоме”.
“Шахраї підробляють і створюють фіктивні пакети документів, які без належної перевірки стають формальною підставою для реєстрації нотаріусом права власності на, так би мовити, новостворені об’єкти. Потім вони відчужуються або передаються в іпотеку за кредитом іншого банку”, – пояснює фонд.
Як приклад фонд наводить історію, коли банком “Надра” в грудні 2012 року був укладений кредитний договір з ТОВРГК”, непогашена заборгованість за яким тепер становить 76,9 млн гривень.
В забезпечення кредиту ТОВРГК” (позичальник) і ТОВ “Рокитнянський гранітний кар’єр” (майновий поручитель) уклали відповідні договори застави рухомого і нерухомого майна.
Майно було розташоване за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Острів, вул. Садова, 2/1.
Згідно з інформацією з держреєстрів, невідомі скоїли шахрайські дії із заставним майном ТОВРГК” з метою заволодіння і відчуження.
Майно незаконно переоформили на ТОВ “Таргар” з одночасною зміною типу – з “рухомого” на “нерухоме”. Потім ТОВ “Таргар” передало ці “об’єкти нерухомості” в іпотеку іншому банку в забезпечення виконання зобов’язань за кредитними договорами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас